19.01.2010 Havmustur

Havmustur!!!


Hadde lest at det ble fanget en del havmus fra Bontelabo, og siden vi manglet denne arten, måtte vi gjøre et forsøk. Har snakket om dette ganske lenge og drevet en del research rundt havmusen. Til slutt var det bare å besteme seg en dag(midt i uken….!?). Rett hjem fra jobb og binde noen havmustakler, derretter sette kurs for by`n på musejakt. Vi var i utgangspunktet 3stk. fra klubben, men Tony måtte dessverre trekke seg i siste liten (der røk klubbrekorden).
Var en kald tur innover i mørket og med noen minusgrader. Vel inn ved Bontelabo, oppdaget vi at det var der all snøen i Bergen ble dumpet. Ikke mye stille idyll! Var litt forsiktig manøvrering mellom isklumpene. Vi prøvde oss frem på dybder mellom 20m og 80m uten mye kontakt med fisk. Etter ca. 1 time klarte vi å lure opp hver vår sypike, og det så ikke oppløftende ut. Men, er vi på musetur, så skal vi ha mus. Etter 1.5 time får Espen endelig på noe større. Det var noen spennende minutter med veeeldig forsiktig brems før hele sandviken ble vekket av jubelen. Vi hadde fått ombord en mus på første forsøk! Prøvde en stund til for at Tommy også skulle få seg mus, men det endte bare med en liten lange. Er en utrolig artig opplevelse å jakte på spesielle fisk, og faktisk klare det.
Været: Vindstille, kaldt og mørkt.
Arter: Sypike, Havmus og Lange
Hilsen Tommy og Espen

Langetur i Vatlastrømmen Søndag 24.01.10 kl. 0900 (fjærasjø og oppatgående sjø)

Deltagere fra Bjørgvin hk: Espen, Tommy og Øistein.
Været var lett overskyet, noe sol, 1m/s og 1 minusgrad.
Denne klubbturen havnet tilfeldigvis på samme dag som BHF hadde sin langefestival, de la seg til fiskeplassene nord og vi la oss i sør for ikke å være iveien for de, men de trakk seg sørover de også og vi valgte å bli.
bhf_langefestivalespen_boat2espen_boat3espen_boat4espen_boatespen_langeespen_tommyfangstenlange16kglangetommyoistein_fastfisktommy2
Vi begynte å fiske i stille sjø og båten drev svært sakte på ca. 80-90m. og det tok ikke lang tid før de første fiskene kom ombord, de første fiskene var ikke lange, men torsk, hyse og lyr.
Etter en time så begynte Espen å hale inn totalt 8 langer, det så ut som rått parti, men han fikk desverre ikke flere langer på slutten av dagen, noen av de var ca. 10 kg.
Tommy begynte med lyrefiske, brosme og en flott hyse, han måtte vente noe på sin lange på ca. 8kg. Tommy fikk flest arter.
Øistein begynte med torsk og hyse, men etter en time så kom den største langen på ca. 16kg. Og Øistein endte opp med 7 langer.
Espen og Tommy hadde med seg frosen rund makrell som hang godt på krokene, de brukte også en del sei som vi fikk som bifangst og det virket godt, Espen prøvde også med sild som agn, men det ga ikke resultater.
Øistein brukt makrellfileter fra butikk, de hang dårlig på kroken, men alikavel effektivt.
Ellers så fikk vi totalt 100kg. 70kg. sløyd fisk og 7 arter.
Artene var Lange, brosme, torsk, sei, hyse, lyr og lusuer.
Vi retter en stor takk til Espen som stilte med båten sin og ny trukket pølser var en klar bonus.
Ref. Øistein Winther.