19.01.2010 Havmustur

Havmustur!!!


Hadde lest at det ble fanget en del havmus fra Bontelabo, og siden vi manglet denne arten, måtte vi gjøre et forsøk. Har snakket om dette ganske lenge og drevet en del research rundt havmusen. Til slutt var det bare å besteme seg en dag(midt i uken….!?). Rett hjem fra jobb og binde noen havmustakler, derretter sette kurs for by`n på musejakt. Vi var i utgangspunktet 3stk. fra klubben, men Tony måtte dessverre trekke seg i siste liten (der røk klubbrekorden).
Var en kald tur innover i mørket og med noen minusgrader. Vel inn ved Bontelabo, oppdaget vi at det var der all snøen i Bergen ble dumpet. Ikke mye stille idyll! Var litt forsiktig manøvrering mellom isklumpene. Vi prøvde oss frem på dybder mellom 20m og 80m uten mye kontakt med fisk. Etter ca. 1 time klarte vi å lure opp hver vår sypike, og det så ikke oppløftende ut. Men, er vi på musetur, så skal vi ha mus. Etter 1.5 time får Espen endelig på noe større. Det var noen spennende minutter med veeeldig forsiktig brems før hele sandviken ble vekket av jubelen. Vi hadde fått ombord en mus på første forsøk! Prøvde en stund til for at Tommy også skulle få seg mus, men det endte bare med en liten lange. Er en utrolig artig opplevelse å jakte på spesielle fisk, og faktisk klare det.
Været: Vindstille, kaldt og mørkt.
Arter: Sypike, Havmus og Lange
Hilsen Tommy og Espen

2 thoughts on “19.01.2010 Havmustur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *