Dykkesiden

Her vil det bli lagt ut litt dykkerapporter. Dette kan være nyttig for fiskerene som vil vite hvor torsken har gjemt seg:)

Heretter vil dykkerapportene bli lagt ut på www.uvjakt.com

3 mai 2009

Sted: Austevoll
Vær: Delvis skyet og 11 grader.

Under vann: Sikt ca 4 meter og 10 grader. I vannet ca 3 timer.

Piggvar 5,02 kilo. Spetter: 1,3 og 0,76 kg

Så var det rett ut til austovoll igjen, denne gang til et nytt spennende sted, anbefalt av gule sider selvsagt. Her var det mye liv, vi såg 7-8 rødspretter til sammen. Erlend fant også en krabbefant, men vi var i så godlune at vi lot han gå videre på sin ferd(hadde ikke fangstnett på bøyen). Det kan også være at han bommet på en lyr, ifølge usikre kilder—

Så, nytt høydepunkt i karrieren ; Erlend dykker ned i vannet, på 6 meter så tar han seg en titt rundt.. der ligger selveste piggvargudfaren og aner fred og ingen fare! I det piggvaren innser han er oppdaget og hans liv i sus og dus er over, prøver han på et siste fluktforsøk men til ingen nytte! Erlend er en etterhvert ganske beryktet piggvarjeger og han har aldri noe reel sjanse!! 5.02 kg med ny luksusmiddag er sikret!! Men selv for den beste jegeren er det ikke umulig å feile.. visst noen skulle finne en Omerfinne på havbunnen på Austevoll vær snill og ring oss:-) 1 helgen i mai har vært en veldig god fridykkerhelg og endelig er det temperaturer til å fridykke hele dagen! Vi har vertfall fått blod på tann, og fisk i magen:-)

krabbespette_6spette_1spette_2spette_3spette_4spette_5piggvar_1piggvar_2piggvar_3piggvar_4fangsten_1fangsten_2

Hilsen Erlend og Katrine

_____________________________________________________________________________

1 mai 2009

Sted: Austevoll
Vær: Delvis skyet og 13 grader.

Under vann: Sikt ca 6 meter og 10 grader. 4 timer i vannet!

Piggvar 4,62 kilo. Spetter ca 1,3 kilo.

Takk til arbeiderbevegelsen, som har ga oss en solfylt 1 mai-fredag til å bruke til å cruise rundt på sjøen i stedet for å være på jobb!! Vi dro ut til Austevoll, til et sted Erlend fant på Gule sider( hvem hadde visst at gule sider har peiling på fridykking?!). Katrine er spent på hvordan det vil være å fridykke i vann med en temperatur under 29 grader igjen ,noe hun var blitt særedeles godt vant med.  Heldigvis så var det nok å se under vann til å distrahere henne fra å tenke på det!! Snegler, rognkjeks, rødspretter, kamskjell og  berggylt var noe av det vi såg under vann. Og Erlend, som er begynt å bli en ganske habil fridykkerjeger, fikk sitt høydepunkt i fridykkerkarrieren sin så lagt, en piggvar på 4.6 kilo på harpunpilen!! Så til slutt var det en piggvar, 3 rødspretter og 7 kamskjell i fangsnettet! Og alt dette er allerede spist og fortært, nam nam!!!

1sneglkamskjellrognkjeksfangst_1fangst_3

Hilsen Katrine og Erlend

____________________________________________________________________________

20 april 2009

Sted: Ulvesundet
Vær: sol og 10 grader.

Under vann: sikt 12 meter og 8 grader.

En liten tur for å sjekke om storfisken var kommet. Så ingen storre, men 5 flate og en liten breiflabb ble observert. Fin tur i sjøen på en fin dag:)

paler_ulvesundet

Hilsen Erlend

_____________________________________________________________________________

26 mars 2009
Dumbell Island Australia
picture-059
Forste opplevelse av The Great Barrier Reef!! og det er like fantastisk som bildene man ser for man kommer hit!
det eneste er at vannet er ganske grumsete og man maa svomme helt inntil korallene for aa se skikkelig. Det gjor
ogsaa at bildene ikke ble de beste. Men det er bare fantastisk, farger og fisk overalt! Overalt saa er det nye og
spennende liv aa se! I lopet av turen har vi til sammen 5 snorkleturer, men det er dessverre bare den forste jeg har bilder fra
da batteriet paa kameraet gikk tomt..

Hver gang vi ankret opp kom det store Batfish som sirklet rundt baaten i haap om aa faa seg en liten snack!
De er de siste jeg tok bilde av for batteriet tok kvelden!
Ellers saa saag jeg skilpadder og stingray paa siste turen! gleder meg masse til aa forsette oppover naa!!

picture-065picture-066

Katrine

_____________________________________________________________________________

23 mars 2009

Sted: Rongesundet bro
Vær: 5 grader sol og nordavind.

Under vann: Sikt fra 5-15 meter. 6 grader og moderat strøm.

palerharald_paa_vei_ned

Det var Harald og Erlend som tok turen ut denne dagen. Tok fri et par timer fra jobben og peiste utover i bilen til Harald.
Vell fremme viste det seg at det kanskje ikke hadde vært så dumt å ta på seg drakten i forveien…!
Etter litt rigging av utstyr var vi klar for å sjekke om palene og kanskje storfisken var på plass. Palene Viste seg å være trofast, mens storfisken glimret med sitt fravær.
Harald fikk kameraet og Erlend håpet i det lengste at det kunne være en fisk å skyte med harpunen.
Det ble tatt masse bilder og video. Harald  fikk testet 12 meters grensen under vann:)

kraakebolle1erlend_paa_jakterlend_paa_vei_opp1harald_i_overflaten_1

Hilsen Harald og Erlend

_____________________________________________________________________________

19 mars 2009

Sted: Rongesundet bro
Vær: Sol og lett vind fra nord.
Temp: 7 grader.

Under vann: Sikt ca 15 meter, temp 6 grader, mye strøm.

Dagen i forveien hadde Øisten og jeg vært innom frivannsliv for innkjøp av ny harpun til Erlend. Valget ble etter rådgivning fra Simen, en håndlaget harpun i teak fra Riffe. Erlend var superfornøyd, mens Øisten fikk prøve pil og bue i butikken, så der ligger det nok en ny utgift i luften tenker jeg:).

Vannet så veldig klart ut fra overflaten, og i det jeg stappet trynet nedi, skjønte jeg at dette kom til i bli et flott dykk!  Sikten var fenomenal og strømmen var sterk. Kavet meg gjennom taren for å komme til et strømstille del av sundet. Der fikk jeg lekt meg litt med harpunen før den første store palestimen dukket opp.  Det var en utrolig flott opplevelse å kunne svømme rolig ned i stimen, sette seg på bunnen mens fiskene svømte rundt deg nærmere og nærmere…! Kameraet lå selvfølgelig på land, så måtte etter en stund svømme tilbake til utgangspunktet for å hente det. Der viste det seg for å være enda større mengder med fisk:) Fikk filmet en masse, samt tatt en del bilder av stimen:) Takk til Øisten for fotobidrag fra overflaten:) Det var ingen fisk som beitet på stimene ennå, men de er vell rett rundt hjørnet tenker jeg.

rongesundet_3rongesundet_4rongesundet_1rongesundet_2rongesundet_5palestim_1

Hilsen Øistein og Erlend

_____________________________________________________________________________

14 mars 2009

Sted; 5 min med båt fra Bayron Bay
tid: 10 AM
dykketid: ca 1t
sikt: god
En del bølger og urolig sjø pga en viss syklon i Australia…

australia_katrine_5

Da var det klart for første fridykketur i Australia! Hadde allerede booket turen 3 ganger her mens jeg har vært i Bayron Bay, men på grunn av syklonen så ble den avlyst hver gang. Men nå var vi alltså
på vei og jeg var utrolig spent! Hadde med meg en venninne, Louise fra Svergie, hun hadde aldri snorklet før. Vi kom oss ut i, var en del bølger og strøm, men sikten under vann var god.

Etter ett oppvarmingdykk så kom den… en stor skilpadde! Jeg skyndte meg ned med kamera og fikk en fin filmsnutt av min nye venn! Dessverre fikk jeg ikke tatt bilde av den i tillegg men den er altså foreviget på film! Men jeg så flere stingrays og den ene var så stor at jeg ble litt skremt.. kjempekult! Dessverre svømte den en del fortere enn meg og den hadde svømt fra meg før jeg i det hele tatt hadde kommet meg ned. Ellers så var det jo mye mer fisk her enn det er i Norge for tiden men det var ikke det største livet der likevel, men en grei oppvarming for jeg nærmer
meg Great Barrier Reef!!! Fant og ut hvor vanskelig det er å ta bilder av fisker som ikke er interessert i å stoppe opp for å bli foreviget på et foto og strømmen gjorde det heller ikke lett heller.
Her må det nok øves en del ja!

Etter ca 1t var vi oppi båten igjen. Her såg vi en liten fugleunge som holdt på å drukne men vi greide heldigvis å redde den fra det store havet. Ellers så ble vi ganske fort sjøsyk, mye bølger denne dagen, og pilsene fra dagen før gjorde vel ikke saken bedre.. hehe.. frokosten min forsvant i havet ganske fort..

Men Kjempefornøyd med å ha svømt ved siden av en skilpadde for første gang!!

australia_katrine_1australia_katrine_2australia_katrine_3australia_katrine_4

Hilsen Katrine i Australia
_____________________________________________________________________________

1 mars 2009

Sted: Milde (Mildeskjæret)
Vær: Overskyet og mye vind. 4 grader på land.

Under vann: Sikt 4-5 meter. Temp 3 grader.

skarven_paa_skjaeret

Det var Kristian og Erlend som tok turen denne søndags morgenen. Det blåste frisk, men pågangsmotet var på topp som vanlig. Erlend svømte først ut til skjæret for å ta noen bilder mens Kristian skulle prøve harpunen sin inne med kaien. Erlend ble passe fornøyd når kameraet gikk tom for strøm etter en videonutt og tre bilder og når Kristian kom ut og sa han hadde mistet harpunen ble det ikke bedre:). Etter et kort «møte» i fjorden, ble det bestemt at vi tok turen inn til kaien for å finne igjen harpunen samt trene litt inne i litt stillere farvann. Heldigvis hadde Kristian tatt seg noen punkter på land for å kunne finne tilbake til stedet harpunen forsvant i dypet. 4 dykk senere var harpunen i rette hander igjen:). Dykket ble avsluttet med litt trening på dykketeknikk inne ved kaien:)

Hilsen Kristian og Erlend

kristian_paa_turanemone1

_____________________________________________________________________________

27 februar 2009

Sted: Fosenstraumen

Vær: Sol med kald nordavind. 2.5 grader.

Under vann: Sikt  8 meter, temp 5 grader. Masse småkryp som ødela sikten. Like før fisken kommer nå!

Da var dagen kommet for å prøve den berømte Fosenstraumen. Dagen startet med sol og godt pågangsmot. Vi håpet på å få en mer opplevelsesrik tur enn i går. Dagdrømming om torsk på harpunpilen og krabber i nettet fikk oss til å ta den heller lange kjøreturen. Det viste seg dessverre at det ikke var det helt store dyrelivet av den store sorten der… Men det var en hel masse med «småliv»:-)(noe som er et sikkert tegn på at fisken er snart på vei!). Disse krypene gjorde sikten dårligere men det gjorde dykkene mer underholdende! Vi filmet en hel del og Erlend fikk en bra filmsnutt av en trollkrabbe omringet av svarte «sjøstjerner». Ellers så mener Erlend at en stor støvsky han observerte ved siden av seg måtte være en storfisk som sikkert veide 10 kg eller mer! Dessverre hadde han ikke harpun eller kamera i hånden til å «skyte» beistet. Så Loch Ness monsteret i Fosenstraumen får nok leve i fred en stund til 😉 Etter et heller kaldt klesskifte i nordavinden oppmuntret vi oss med et stopp på frivannsliv på veien hjem. Der snuste Erlend på en ny harpun for å kunne hamle opp med Loch Ness monsteret neste gang!! (han fikk høre at harpunen hans var for puddinger eller Katrine)

Hilsen Erlend og Katrine

katrine_i_vannet_2erlend_i_overflaten_3sjostjerne_1erlend_paa_dypet_2tareskog_2trollkrabbe_2sjostjerne_2fosn

_____________________________________________________________________________

26 februar 2009

Sted: Saganeset på Krokeide

kl ca 13.00-14.00

Dykketid: 1t

Vær på land : sol og litt skyer, ca 4.5 grader
Temperatur i vannet ca 5 grader og 7-8 meter sikt.

krokeide_2

Da Erlend såg hvor bra bilder Katrine tok med kameraet sitt, dro han rett på nett og bestilte enda dyrere og bedre kamera enn henne 😉 Så denne gangen var begge klar med hver sitt kamera og undervannshus! I tillegg til hver sin nyinnkjøpte kniv var iveren høy etter å komme seg i vannet. Vi frøs ikke en gang når vi sto på land og gjorde oss klare, solen skinte og det føltes jo nesten som vår 🙂 Dette lovet bra.

Vi var på et helt nytt sted vi ikke hadde noe særlig bekjentskap til, men lokalfolket sa det var torsk i området. Selve dykket var ikke av de beste.  Dykketidene var heller ikke direkte imponerende i dag. Men selv om vi ikke såg noe fisk, fikk vi filmet et par dykk og Erlend tok et fantastisk bilde av en anemone! Er nok ikke lenge til han både skyter torsken og filmer det selv samtidig! De som ble mest imponert denne dagen var nok de eldre mennene som synes vi var sporty som var ute og badet på denne tiden av året:-)


katrine_i_vanneterlend_i_overflaten_2erlend_i_vannetkatrine_paa_bunnenduskanemone

_____________________________________________________________________________

22 februar 2009

Sted: «fyllingen» på Lygra

kl: 14.25- 15.55

Dykketid: 1.30 min

Vær: cirka 5 grader i luften, småregn og grått i lufta!

Etter å ha ladet opp med å se en sinnsykt spennende skiskytterstafett(som nesten er like kult som fridykkerskyttingstaffet), dro vi avgårde med godt håp om at dette var ikke bare dagen for VMgull men også for superdykk! Vi dro utover til Lygra, ca 1 t kjøring fra sentrum, til et sted der Erlend hadde gode erfaringer fra apparatdykking. Det var  ca 6 grader i vannet og pga regnet var det litt uklart i overflaten. Men sikten under overflatelaget var fantastisk og det var virkelig et vakkert sted å dykke! Katrine fikk også testet kameraet i dagslys og fikk tatt et par kule bilder. Blant annet så fikk vi foreviget både krabbe og trollkrabbe på filmrullen! Utstyret funket bra for begge i dag, og Katrine fikk endelig sitt første dykk med over 1 min bunntid!! Dessverre var det ingen fisk å se, men det var et vakkert område og dykket er et av de lengste og beste vi har hatt hittil. Her kommer vi garantert tilbake 🙂 !

Hilsen Katrine og Erlend!


erlend_i_overflatenkraakebollesveintareskogtrollkrabbeerlend_paa_dypet

_____________________________________________________________________________

14 februar 2009

Sted: krokeide kai

kl :20.00

Nattdykk

Siden vi kom oss litt sent i gang denne dagen bestemte vi oss for å prøve oss på et skikkelig nattdykk. Vi bestemte oss for å dra til kjent området og dro derfor igjen til Krokeide kai. Katrine hadde også med seg sitt nye undervannshus til kameraet og var spent på hvordan det kom til å fungere under vann, uten sollys i tillegg. Erlend hadde med seg nyinnkjøpt hodelykt som vi brukte en liten evighet på å få motert på han i mørket og kulden. Her trengs det en del øving ja J. Så var det uti med oss, en med hodelykt og harpun, den andre med håndlykt og kamera. Det tok seg litt tid til å bli vant med mørket, man såg lite før man var nede på bunnen med lykten.. det er også viktig å være ops på at det kan være både garn og isflak som man ikke ser før man har svømt rett i de med hodet først! Bare spør Erlend 😉

Etter å ha styrt med kamera og lykt en god stund begynte Katrine å få litt teken på kameraet og bildene ble nå ikke de verste for første forsøk, men det skal nok en del øving til og helst i dagslys før det blir bra.

Ellers så ble vi fort kalde og vi såg ikke noe særlig av liv så dykket varte ikke lengre enn nesten 40 min..men det var likevel en grei erfaring og ganske kult når man hadde funnet roen, man såg ikke noe mer enn akkurat der lykten lyste for oss. Og det er nok ikke lenge til Erlend kommer opp med fangst på nattdykk heller J . Så har vi altså gjennomført første nattdykk med minusgrader i lufta og is på vannet! Fikk forresten avsluttet med en treningsøkt med fridykkerskytting!!

fridykking-2fridykking_1dykking-4dykking-5


_____________________________________________________________________________

7 februar 2009

Da var katrine kommet hjem fra Brasil/Englandstur og det var på tide å prøve den nye computeren hennes som lå og ventet. Turen gikk for tredje gang på rad til Krokeide. Vi slapp isen i overflaten i dag, men det bet ganske mye i fjeset alikevel:). Målet for turen var å finne noen flere krabber til kvelden, men vi så ingen av den sorten i dag. Etter litt innkjøring med computerene var vi kommet litt lengre ut enn normalt………….. Så plutselig begynte Erlend å rope lavt på Katrine…… «Kom her så skal du få se din første skikkelige fisk!!» Katrine kom forsiktig svømmende og Erlend pekte ned i vannet. Katrine mente hun hadde sett den og harpunen ble ladet. Ned i dypet med oss og Katrine fikk da se at den skyggen hun trodde var fisken ikke var helt riktig:) Der nede lå en flott torsk og ventet tålmodig på harpunpilen:) Årets første fisk var et faktum!

Sikten var ca 8-10 meter. Temp 5 grader.

Hilsen Katrine og Erlend

torsketur_2torsketur_4torsketur_1torsketur_3

_____________________________________________________________________________

5 februar 2009

Det ble et nytt besøk på Krokeide igjen denne dagen. Harald var ute og prøvde utstyret sitt for første gang:). Isen lå som en slush i overflaten innerst i viken. Artig å se isdekket over seg når man dykket ned. Sikten i dag var ikke like god som sist gang, noe som sikkert skyldes det siste snøfallet. Vi fikk med oss tre fine krabber på en tur som tok ganske nøyaktig en time. Ingen fisk å se (som vanlig). Sikten var ca 8 meter og temperaturen (under isen) var 5 grader.

Hilsen Harald og Erlend

krabber

_____________________________________________________________________________

19 januar 2009

Land Brasil

Dykk nr 1 et sted : Mesire Vicente

tid: 42 min

dybde; 19 m

revdykk

Jeg ble hentet på hotellet kl 08 og i lag med to brasilianere og en argentiner og en dykkerinstruktør. jeg hadde egentlig ingen forhåpninger til dykket på forhånd og visste ikke hva jeg hadde i vente. Jeg fikk beskjed om at vi skulle bli hentet i en liten båt for så bli kjørt ut til en stor båt.. Når jeg såg den lille båten ble jeg straks litt urolig for hvor «stor» den store båten egentlig kom til å være for den lille var bare en flåte.. kødder ikke!

Vi dro ca 45 min utover. det var mye sjø og vi fikk beskjed om å komme oss uti og ned så fort som mulig. Dykket var veldig bra! Det var mye fisk,av alle slags typer og i alle slags farger. Ellers så tok det litt tid å bli vant med strømmen, vi vugget frem og tilbake på bunnen, men det var ganske artig når man først var vant med det. Og på slutten av dykket så vi en ca 1 meter lang sandhai!

katrine-reigstad-007

_____________________________________________________________________________

Sted Barreirinha

tid 42 min

dybde 15m

Så var det opp og av gårde til dykksted nr 2. Jeg ble da så hinsides båtsyk og hadde store problemmer med å ikke spy!! Heldigvis overlevde jeg og vi var klar for dykk to. Trodde ikke det kunne bli noe bedre enn dykk 1.

Men der tok jeg feil. Det var bare helt fantastisk. vi svømte over et rev med et utrolig dyreliv! Vi hadde en yellow tail fish som var med oss under hele dykket, den var bare utrolig kul og fasinerende og ganske nysgjerrig..

Ellers så skrev instruktøren ned navnene på en del av de fiskene vi såg, siden ikke jeg er spesielt erfaren i å gjenkjenne fisk. Noen var blant annet french fish,

queen angelfish, squirrel, puffer fish, surgion fish, snapper, amber jack fish og perrot fish.. vi såg også et par hummer!På slutten kom høydepunktet for dagen da vi såg 3 sandhaier som laag halvegs gøymt nede i revet.

De var ca 2 meter lange. Jeg fikk ta på en av de, det føltes som sandpapir! Var drittkult!!!

Istruktøren sa at det ikke var ofte han hadde sett så store under dykk her nede,så det gjorde det jo bare enda bedre!! De er ikke farlige men kan bite ganske hardt visst de blir provosert. Dette var bare en helt utrolig opplevelse!! Dykkene jeg hadde på Cran Canaria

i desember kan ikke sammenlignes en gang!! Nå gleder jeg meg til Australiaturen!! Men først er det hjem til Norge for litt fridykking der med helt ny computer!!

katrine-reigstad-009katrine-reigstad-010katrine-reigstad-011

_____________________________________________________________________________

11 januar 2009

Land Brasil

11 januar

Land Brasil

sted Pituangi Lake

Tid ca 15 min

temp. ca 25 grader

11 januar ble vi invitert med til en innsjø i Pituangi, som jeg hadde fått vite var av både saltvann og var et bra sted å snorkle og fridykke. Jeg stilte

opp klar som egg for endelig å få se noe i vannet! Sjøen er så urolig ellers

at det er det ikke forhold for snorkling eller fridykking i det hele tatt ved strendene. Når vi kom frem og jeg hadde fått på meg maske, snorkel og svømmeføtter fikk jeg

en del heller rare blikk! Jeg lurte på hvor normalt det var å fridykke her..

Etter å ha gått ut i vannet var det jo bare å konstantere at det var alt annet enn salt.. vannet hadde også en veldig gul farge og minte meg om en viss kroppsvæske man helst ikke bader i..
jeg svomte midt ut i innsjøen, et par hundre meter for å se om sikten var bedre. Men det var den ikke..Så heller skuffet svømte jeg tilbake og det eneste jeg hadde sett var noen småfisk og noen menn i speedo.. like skuffende begge deler!! Trøsten var at etterpå var vi i et lokalt bursdagbesøk hos naboen der jeg fikk servert krabber! nam nam!!

katrine-reigstad-005katrine-reigstad-004katrine-reigstad-001

_____________________________________________________________________________

24 januar 2009

Fristelsen ble for stor i dag til å prøve min nye computer. Fikk på meg utstyret hjemme og satt meg i bilen med kurs for krokeide.

Jeg kjørte ned på første og beste kai og til min store overaskelse var dette ikke noe dumt sted å fridykke. For første gang denne vinteren så jeg palestimer:)

Flotte hylle å dykke på og krabbene sto i sprekkene.

Gleden av å ha kontroll på dykketid, dybde, overflateintervall+ en masse alarmgreier var stor. Kunne derfor logge beste dykketid i dag på 1min og 22 sek på 8,8m dyp.

Dypeste dykket var 16,2m og varte i 1min og 8 sek. Det ble logget 20 dykk i løpet av en time. Etter de første 10 dykkene ble alle dykketidene over 1 min.

Sikten var ca 17 meter og det var herlige 7 grader i vannet.

Hilsen Erlend

computer2

_____________________________________________________________________________

2 januar 2009

Turen gikk til Drotningsvik i dag. Nydelig sted med varme 9 grader i vannet:) Ser ut som et spennende sted som kanskje burde vært besøkt på nattestid. Som vanlig ingen fisk å se, men det var en flott natur under havoverflaten. Sikten var upåklagelig med 10-15 meter. Fikk testet dybdemåler i dag og. Fin dykkedybde var 10 meter, men vi klarte 15 meter greit:)

Hilsen Erlend og Katrine

_____________________________________________________________________________

31 desember 2008

Ny tur på milde denne gangen. Veldig fint sted å dykke. Det var ikke helt dødt dennegangen med to krabber og nysgjerrig skarv på en liten stolpe i vannet. Dette er første gang vi er kommet helt innpå en skarv (1 meter). Det var tydelig at den ikke oppfattet oss som en trussel da vi kom snikende i dykkerdrakten:)

Hilsen Katrine og Erlend

_____________________________________________________________________________

29.desember 2008

I dag var vi og fridykket ved Hellesøy på Sotra! Det var som i går veldig god sikt i vannet men utenom en enslig krabbe var det ikke mye liv å se dessverre.. her var det lite fisk og vi var nok ikke dypt nok til å finne fisk her. Men vi var likevel ute i nesten 2 timer og fridykking er veldig spennende! Så bare til å hive seg på og prøve:-)!

Hilsen Katrine og Erlend

_____________________________________________________________________________

28 desember 2008

Vi var på Telavåg i dag og fridykket. Fantastisk sikt i vannet men null fisk (bortsett fra den ene torsken (ca 2kg) som sto fanget i en ruse). Det var en del ruser i området, så det er nok mulig det er noe torsk i området. Ingen flatfisk var det heller å se, så er man på jakt etter den sorten ville jeg prøvd på litt dypere vann. Ser ut til at det blir en tur i Vatlestraumen i morgen:)

Hilsen Katrine og Erlend

_____________________________________________________________________________

27 desember 2008

Første tur med nytt fridykkerutstyr. Turen gikk til en kai på Flesland. Fikk øye på en liten flyndre, ellers var det fint lite å se. Så ikke ut til å være den friskeste faunaen unnder vann der.

Hilsen Katrine og Erlend

3 thoughts on “Dykkesiden

  1. Hei! jeg har vært å fridykket i Brasil men rapporten må nok vente litt enda 😉 hører rykter om at det fridykkes i Norge mens jeg er vekke og så jeg går ut i fra det kommer en rapport derfra! Ciao!

  2. Haaper du passer godt paa computeren min Erlend for det der faar jo en fridykker til aa bli mildt sagt lettere entustiastisk aa lese en saann rapport naar man ikke faar vaere med selv.. klem til alle fra Katrine i Brasil! en dag igjen naa..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *