Klubbmesterskap
2015

 

Tilbake  


 

Klubbmesterskap til Austevoll 2015

 

På det vanlige klubbmøte i begynnelsen av året 2015, satte vi som alltid opp en helg for årets klubbmesterskap. Som vanlig begynner Stig å snakke om det fantastiske fiske som er på Austevoll, der er det bare til og plukke STORFISKEN. Resten av oss går som vanlig fem på, og helgen 5-7 Juni blir satt av til storfisken i havgapet.

 

Omsider kommer endelig fredagen å vi begynner å bli klar for avreise, det blir en fin gjeng som skal møtes på hytten til Stig ute på Austevoll. Det er Espen, Trond, Øistein, Stig, Erlend, Henrik, Helge Rune og undertegnede. Denne gangen ble det til at meg å Espen lot båtene våre være igjen hjemme, og overlate båtansvaret til Helge Rune, Erlend og Stig. Så meg, Espen og Trond mønstret på båten til Helge Rune som førte oss over til Austevoll med stødig hånd. Vel framme møtte vi Erlend, Stig, Øistein og Henrik på kaien. Endelelig alle mann alle og helgen kunne begynne. Fredags kvelden gikk med til ankerdram og planlegge di neste dagers fiske.  Vi ble enige om enkle regler til Klubbmesterskapet, største fisken vinner, spørsmålet var bare om den var 10 eller 20kg.

Lørdagen kom som alltid veldig raskt, med ankerdrammen fra fredagen godt plantet i bakre del av hodet, og Knarvikens solide egg og bacon frokost. (Uten bacon, for den hadde eg selvfølgelig glemt igjen hjemme)

Så var vi omsider klar for dagens utror. Båtfordelingen denne dagen var Øistein som hoppet om bord til Stig. Trond, Espen hoppet om bord til helge Rune. Meg og Henrik stakk om bord til Erlend.

Siden det bare blåste 10m/s om formiddagen, og med meldinger som tilsa stigende om ettermiddagen så dro vi rett vest og ut i havet på jakt etter drømmefisken. Det ble raskt bestemt når vi kom ut, at vi ikke hadde noe annet valg enn å legge oss på dregg. Båten til Helge Rune hadde dregg om bord så dette ordnet di, og la seg til oppe på en liten grunne. Så da var det bare for resten av oss til og koble oss på. Men som sagt så var denne grunnen liten. Vi som koblet oss på som båt nr 2 kom i en liten skrent, men Øistein og Stig som båt nr3 kom dessverre i ingenmannsland. Fisket begynner trått, Erlend setter på sitt hemmelige våpen, og begynner å dra noen små Brunsnegler og mini langer men det helt store uteblir. Hos resten av oss andre er det generelt dødt uten en og annen små fisk. Men plutselig napper det godt i stangtuppen min, eg strammer opp og tilslaget sitter som det skal. Endelig er det fisk hos meg også, og etter en ellers kjedelig kamp kommer det opp en torsk på knappe 3,5kg. Ikke det mest spennende, men en helt grei matfisk.

Etter vi hadde lagt der 1 times forsto vi at meldingene om 20m/s om kvelden kom mye tidligere enn antatt, her var det bare til og komme seg inn i le. (Hele Nordsjøen rett inn var litt drøyt for småbåten våre)                                  

Og dermed er alt som det pleier å være på Austevoll. Øistein og Stig er lur nok til å finne seg en lun liten vik der di kan kose seg med masse gylter helt i le av vind og vær. Resten av oss er ikke like lur, å leiter etter plasser der vi driver under 2 knop noe vi selvfølgelig ikke finner. Så uten det helt store fiske ellers den ettermiddagen og vind opp mot 20m/s er det bare til å komme oss inn i en varm hytte. Og siden båtførerne våre denne helgen nok en gang la båtene til kaien med stor presisjon, så kunne vi også unne oss en ny Ankerdram.

Lørdags kvelden kom, og fisket som var ble diskutert og fisket dagen derpå ble planlagt. Stig er fremdeles overbevist på at fiske på Austevoll er noe av det beste i landet og lover oss nok en gang et fantastisk fiske dagen derpå. Vi må bare velge om vi skal ha fisk over 20 kg eller 20 arter hver. Vi går nok en gang fem på og gleder oss til en kjempe bra fiske dag på søndagen. Resten av kvelden går som vanlig med til juging og gode fiskehistorier, med konstant påfyll i glassene.

Søndags morgen så våkner vi tidlig til det som er helt normalt vestlandsvær, det vil si 20m/s og noe som lukter ny nedbørsrekord. KJEMPE!! Det mest positive denne morgenen er at Espen finner en familie pakke med kokt skinke vi har kjøpt inn, så da blir det endelig noe kjøtt til speilegget. Når vi endelig kommer oss ned i båtene blir det raskt konkludert med at vi må finne oss en plass i le, vi prøver oss på en plass som Stig har tatt noen piggskater i håp om at eg kan greie å få opp min nemesis. Men som vanlig så uteblir den, og det eneste som ville bite var noen små hvittinger. Øistein og Stig vil prøve å leite etter noen fine flatfisk og knurr, mens resten av oss er nødt til å finne oss en plass der vi driver under 2knop. (Ganske standard ¨drifting¨ fart på Austevoll)

Men heldigvis så er det like mange broer som det er vindstyrke på  Austevoll, så vi finner oss like godt et bropilar å binde oss fast i. Men dessverre så var det ikke så mye liv under båten her heller, uten en og annen sypike og hvitting.

Etter noen timer er det bare til å innse at fiske på austevoll er ikke vi skapt for. Ingen av oss som har god nok dress til og holde unna det som sikkert var 30mm med regn i timen. Så her var det bare til å komme oss til land å inn i naustet. Vel inne i naustet er det til å ta en full status for helgen, dessverre ble ikke vinner fisken verken 10 eller 20kg men sparsomme 3,5kg. Ikke masse å juble over på fiskefronten denne helgen altså.

Men som vanlig så var det en kjempe fin helg med masse godt humør og kjempe godt selskap, som heldigvis gjorde opp for det dårlige fiske. Vil også benytte muligheten til å takke Helge Rune og Erlend som stilte båtene sine til dispensasjon denne helgen. Og selvfølgelig Stig som ordnet med både båt, hytte og fiskeplasserJ

 

Mvh Tommy

Ps. Må bare beklage på mangelen på bilder, der har vi et forbedringspotensialet.